torsdag 7 augusti 2014

VÅGA.

Alla har vi drömmar och mål i livet. Vissa mål är lättare att uppnå än andra. Det krävs vilja och mod för att uppfylla sina drömmar. För att t.ex prestera bra i ett prov krävs vilja. Däremot för att t.ex uppträda med sång krävs mod.

Nervositeten och rädslan för att misslyckas dyker ofta upp för mig i sammanhang då jag skall göra något inför en större grupp människor. Jag är rädd för att rodna & för att ge minsta lilla tecken på att jag är nervös och osäker inför det jag ska göra. Vi kan t.ex ta mitt avslutningstal jag höll på skolavslutningen.

Jag var jätte nervös dagarna före. Jag var rädd för att säga något fel o göra bort mig. Men mest rädd var jag över vad alla andra skulle tycka om det som jag skrivit. Jag hade ju skrivit allting själv. Kvällen före önskade jag att allting bara skulle gå så fort som möjligt, så det sedan var över & jag slapp tänka på det. I just det ögonblicket när jag steg upp i talarstolen hände något.

Jag njöt varje minut jag stod där. Jag hade lärt mig så gott som hela talet utantill, så jag kunde ha ögonkontakt med publiken. Jag minns att jag tänkte hur roligt det var att alla dessa människor lyssnade till vad  just jag hade att säga om mina år i högstadiet. Om jag skulle ha sagt något fel skulle ingen ha märkt det förutom jag själv, eftersom ingen annan visste vad jag hade skrivit i mitt tal.

Alla måste vi utsätta oss för nya prövningar och saker som inte alltid är inom bekvämlighetszonen, för att utvecklas och veta hur det känns av att ha klarat något nytt.

Känslan efteråt är bland den bästa som finns. Tänk dig att du har övat, sett framför dig hur allting ska gå till, tänkt på vad som kan gå fel, peppat dig, varit smått nervös en längre tid eftersom du vet vad du har framför dig, och så en dag är det showtime.

Oavsett om det gått jätte bra eller mindre bra är tanken på att du vågat göra det du just gjort oslagbar. Det gäller att inte alltid tänka så noga på vad det är som du ger dig in på. Visst, man måste ju tänka till en viss del, men om du börjar tänka för mycket dyker det upp saker som är för skrämmande och som får dig att tacka nej.


Think Less, Do More | via Tumblr


6 kommentarer:

 1. Vad bra skrivet! Gillar det starkt. Var välsignad nu på nya skolan. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, så roligt att du läser min blogg! Kram till er alla.

   Radera
 2. Vilka fina och kloka tankar du skriver om att våga!

  SvaraRadera
 3. gud så bra och fint skrivet Ronja! :)

  SvaraRadera